Начин на приготвяне
Махаме на пипера дръжките и семките. Опичаме пипера на чушкопек или на тенекия. Обелваме го от люспите. После не го мием. Махаме внимателно от семките, ако са останали. Слагаме всичкият пипер в голяма тава на страна.
Патладжаните печем на фурна, като ги нареждаме в тава един до друг.
Като изпечем патладжаните, ги белим. Махаме дръжките и кората на патладжаните. Нарязваме патладжаните на големи парчета.
Измиваме си буркани и капачки. Подсушаваме ги добре.
Редим ред патладжан, ред пипер.
Почистваме чесъна. Слагаме скилидки чесън между редовете.
В друг съд си правим маринатата, като смесваме оцета, захарта и солта. Разбъркваме. Наливаме от маринатата в бурканите.
Затваряме добре бурканите с капачките. Стерилизираме за 15 минути бурканите, след като заври водата.
Печените патладжани и пипер за зимата са много вкусни.
Рецептата е от интернет.
Коментари