Начин на приготвяне
Киселото зеле се нарязва на ситно се задушава в мазнина заедно с една супена лъжица червен пипер.
Оставя да поври двадесетина минути, след което се прибавя оризът и две чаени чаши вода. Като набъбне ориза се отстранява от котлона.
Зелето се прехвърля се в тавата за печене. Добавяме още една чаша вода вода.
Почистената патица се обтрива със сол и червен пипер, след което се поставя в средата в тавата със зелето. Завива се с фолио и пече на 200 градуса във фурна с вентилатор около час.
Към края на печенето се отстранява фолиото, проверяваме дали се е опекла патицата и ако е готова, я оставяме, за да се запече още малко, докато кожичката да придобие златист загар.
Патицата с кисело зеле е готова.
Коментари
Никога не може да стане за 1 час ,ако не е сварена предварително
Не съм доволен, това НЕ Е никаква рецепта!