Цяла патица с кисело зеле

Цяла патица с кисело зеле
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Това е рецептата, която ще събере цялото семейство около трапезата!"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва на ситно се задушава в мазнина заедно с една супена лъжица червен пипер.

Оставя да поври двадесетина минути, след което се прибавя оризът и две чаени чаши вода. Като набъбне ориза се отстранява от котлона.

Зелето се прехвърля се в тавата за печене. Добавяме още една чаша вода вода.

Почистената патица се обтрива със сол и червен пипер, след което се поставя в средата в тавата със зелето. Завива се с фолио и пече на 200 градуса във фурна с вентилатор около час.

Към края на печенето се отстранява фолиото, проверяваме дали се е опекла патицата и ако е готова, я оставяме, за да се запече още малко, докато кожичката да придобие златист загар.

Патицата с кисело зеле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Анонимна
Никога не може да стане за 1 час ,ако не е сварена предварително
24.12.2023 23:55
Анонимен
Анонимен
Изглежда добре, но за 1 час на 200 °С месото е полуготово. Жилите, ставите са като на суровата патица. Абсурдно е да готвиш зелето около 90 мин. а месото 60. Освен това, фолиото залепна за кожата.
Не съм доволен, това НЕ Е никаква рецепта!
18.12.2023 21:38
2
Анонимен
Анонимен
За 1 час на двеста градуса ще е за играчка на кучето само
09.07.2023 11:51
6