Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Запечени баварски бухти с кашкавал (Дампфнудел)

Запечени баварски бухти с кашкавал (Дампфнудел)

Запечени баварски бухти с кашкавал (Дампфнудел)
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Не може да отречете, че немците разбират от готвене и музика! Тези невероятни бухти и Бетовен са доказателства за това!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • сол
  • кашкавал - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 50 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разтваряме маята заедно със леко затоплено малко количество от прясното мляко. Брашното пресяваме, прибавяме солта, размесваме и правим кладенче.

Разбиваме яйцето със захарта и останалото мляко, а маслото разтопяваме. Изсипваме ги в кладенчето от брашно заедно с маята. Замесваме средно твърдо тесто и го оставяме да втаса, докато удвои обема си.

Набрашняваме плота, върху който месим, и отново премесваме тестото. После откъсваме 10-12 парчета, от които се оформят топки. Покриваме ги с памучна кърпа и ги оставяме за 20-30 минути на топло място.

В подходящ съд сипваме млякото, маслото, захарта и солта и оставяме да кипнат. Сместа се изсипва в тавата за печене. След това в тавата подреждаме топките тесто.

Фурната се загрява предварително на 180°C.

Бухтите се намазват с разтопено масло и се пекат за 20 минути или докато придобият златист цвят на повърхността. Преди да се извадят, ги поръсваме с настърган твърд кашкавал.

Запичаме, докато кашкавалът започне да се разтопява.

Могат да се приготвят и сладки бухти, като бухтите не се пекат , а се слагат да се варят в тенджерата с млякото, като, докато се варят, капакът не се вдига.

Поднасят се със сладък сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: