gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Апетитни кюфтенца на фурна

Апетитни кюфтенца на фурна

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9822k2
Апетитни кюфтенца на фурна
Снимка: Наталия Петрова
1 / 5
05/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Смятаме да основем клуб на любителите на кюфтетата, за да можем да съберем на едно място всички вкусни рецепти за кюфтета, като тази тук!"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г смес
  • картофи - 2 бр.средно големи
  • чушки - 1 бр. червена голяма
  • лук - 1 глава кромид
  • кашкавал - 80 - 100 г
  • черен пипер - щипка
  • розмарин - щипка сух
  • магданоз - 3 - 4 стръка пресен
  • сол - на вкус
  • олио - за тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа слагаме каймата и овкусяваме с подправките (магданозът се наряза на ситно) и сол на вкус. В същата купа последователно рендосваме почистените и измити: лук, чушка и картофи и с ръце смесваме всичко, да се получи хомогенна смес.

Кашкавалът се нарязва на малки кубчета, след това си приготвяме тавата, в която ще печем, като хубаво я подсушаваме и леко мажем с олио (може да се замени с хартия за печене).

След като сместа е готова, вземаме по малко от нея, леко я притискаме с ръце, слагаме по средата кубче от кашкавала и завиваме, така че да се образуват средно големи кюфтенца.

Нареждаме готовите кюфтенца в тавата и щом сме готови с оформянето им, ги слагаме да се пекат в загрята на 180-200 градуса фурна до получаването на приятна коричка. Печенето отнема от 15 до 25 мин в зависимост от фурната.

След като са готови кюфтенцата на фурна, ги изваждаме от тавата и сервираме, докато са топли, за да е все още течен кашкавалът.

Кюфтенцата са много лесни и много много апетитни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: