Начин на приготвяне
Телешката кайма се подправя със сол, черен пипер, риган.
Към нея се добавя разбитото с бирата яйце, наситнения магданоз, нарязаните на малки кубчета кисели краставички, наситнената люта чушка (без семките), пресованите скилидки чесън и предварително почистените и нарязани на ситно печурки.
Омесва се хубаво и се оставя на стайна температура за половин час.
След това с влажни или намаслени ръце се оформят средни на големина кюфтенца, поставят се в тавичка с леко намазана с олио хартия за печене и се запичат в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути.
Могат да се поднесат както като основно ястие с подходяща гарнитура, така и като мезе за червено вино или тъмна бира.
Добър апетит и наздраве!
Апетитните телешки кюфтенца на фурна са чудни!