Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Печени чушки с катък върху хлебна подложка

Печени чушки с катък върху хлебна подложка

Печени чушки с катък върху хлебна подложка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вкусна разядка, която може да хапвате по всяко време!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч. гъсто
  • сирене - 150 г
  • печени чушки - 3 бр. червени
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • хляб - 3 филии
  • маслини - 1 бр.
  • моркови - парче, за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем чушките и после се обелват и нарязват на ситно.

Смесва се киселото мляко с натрошено сирене, пресовани скилидки чесън и щипка сол. Добавят се нарязаните чушки и всичко се разбърква добре.

От филиите хляб се изрязва с чаша или ринг три кръгчета. Нареждат се в чиния и върху всяка хлебна подложка се поставя с лъжичка от сместа на чушките с катъка.

Декорира се с магданоз, морков и парче маслинка.

Вкусна разядка или сандвич по всяко време на деня!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: