Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия на скара с пипер меланж

Скумрия на скара с пипер меланж

Скумрия на скара с пипер меланж
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Риба с пипер меланж е истински шедьовър - силен аромат и апетитен вкус!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 4 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • пипер меланж - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво рибите.

Смиламе с мелничка пипера меланж непосредствено преди да приготвим маринатата за рибата. Така ароматът ще бъде хубав и силен.

Пиперът меланж е комбинация от бял, черен, зелен и розов пипер.

В купа наливаме олиото и оцета. Слагаме сол и пипера меланж, който предварително сме смлели. Разбъркваме хубаво, да се смесят съставките.

С получената ароматна смес заливаме рибите и ги овалваме хубаво от всички страни и от вътре.

Оставяме ги да престоят така един час.

Намазваме скарата с олио, загряваме я и слагаме скумрията да се пече, първо от външната страна - 10 минути, след това обръщаме и печем 10 минути и от вътрешната страна.

Сервираме топла със студено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Вкусна рибка се получи. Отново ще направя същата рецепта в близко бъдеще!
22.04.2020 20:48
1