Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Жарена скумрия на скара

Жарена скумрия на скара

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347928
Жарена скумрия на скара
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"За нас скумрията е най-вкусната риба, особено ако е печена на скара"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. изсушена, горска
  • олио - 6 с.л.
  • сол - за поръсване
  • лимони - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите и ги измийте старателно, разрежете ги по дължина. Махнете опашките и главите, овкусете със сол, черен пипер и кимион.

Смесете горската мащерка, олиото, сока от половин лимон и пресованите скилидки чесън.

Разбъркайте до хомогенност и намажете филетата от риба. Оставете ги в хладилник, за да се мариноват за поне 1 час.

Изпечете рибата върху добре загрята скара - първо с кожата надолу. Готовата печена риба полейте със сока от останалия лимон и поднесете с гарнитура по желание.

Грилованите зеленчуци са много подходящи в случая.

Жарената скумрия на скара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: