Начин на приготвяне
Изпичаме пипера на чушкопек от двете страни, без да махаме семките. След като го изпечем го срязваме побсредата и почистваме с острото на ножа семената. Обелваме люспите.
В дълбока чиния слагаме един до друг трите пипера. Ползваме червен. Почистваме 1/3 глава лук и го измиваме. Нарязваме лука на полумесеци. Домата го измиваме и нарязваме на големи парчета.
Слагаме доматите върху пипера. Върху нарязаните домати разпределяме лука. Измиваме 3-4 стръка целина и я нарязваме на ситно. Слагаме и целината отгоре като завършек.
Поръсваме на вкус със сол. Добавяме олио около 2 с.л и 2 с.л прясно изцеден сок от лимон. Изстудяваме пиперената салата. Хапваме с ракия. Да ви е сладко!