Пиперена салата

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Пиперена салата2 / 2
06/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Много пъти сме хапвали пиперена салата и пак ще хапваме. Тази вкусотия никога няма да ни омръзне!"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр. червени
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1/3 глава
  • целина - 3 стръка
  • лимони - 2 с.л сок
  • олио - 2 с.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме пипера на чушкопек от двете страни, без да махаме семките. След като го изпечем го срязваме побсредата и почистваме с острото на ножа семената. Обелваме люспите.

В дълбока чиния слагаме един до друг трите пипера. Ползваме червен. Почистваме 1/3 глава лук и го измиваме. Нарязваме лука на полумесеци. Домата го измиваме и нарязваме на големи парчета.

Слагаме доматите върху пипера. Върху нарязаните домати разпределяме лука. Измиваме 3-4 стръка целина и я нарязваме на ситно. Слагаме и целината отгоре като завършек.

Поръсваме на вкус със сол. Добавяме олио около 2 с.л и 2 с.л прясно изцеден сок от лимон. Изстудяваме пиперената салата. Хапваме с ракия. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: