Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бутчета с картофи, вино и розмарин

Бутчета с картофи, вино и розмарин

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Бутчета с картофи, вино и розмарин
Снимка: Veselina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"Приготвянето на вкусни печени пилешки бутчета е истинско изкуство, а ние сме страстни негови почитатели!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • картофи - 1 кг
  • чушки - 1 бр. червена
  • масло - 80 г
  • черен пипер
  • сол
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 чл.
  • чесън - 3 скилидки
  • розмарин - пресен
  • вода
  • бяло вино - ½ ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера с гореща вода 3 литра слагаме измитите пилешки бутчета. Подправяме с щипка сол. Сваряваме бутчетата. Припенваме си бульона при варенето. След като се сварят бутчетата, прецеждаме бульона с цедка. Подправяме бутчетата със сол и черен пипер. В тава слагаме бутчетата.

Обелваме картофите и ги измиваме. Режем картофите на кубчета. Подреждаме картофите между пилешките бутчета. Почистваме си моркова и пипера. Режем ги на дребно. Поръсваме отгоре с нарязаните морков и пипер.Обелваме 3 скилидки чесън и ги нарязваме на дребно, слагаме ги към ястието за аромат.

Най-отгоре слагаме парченцата масло. Масло трябва да има върху месото и картофите. Поръсваме с малко черен пипер и пресен розмарин. Заливаме с прецедения бульон да покрият бутчетата с картофите и ½ ч.ч бяло вино. Печем на 220 гр. до готовност.Трябва бутчетата и картофите да придобият приятна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: