Начин на приготвяне
В голяма тенджера с гореща вода 3 литра слагаме измитите пилешки бутчета. Подправяме с щипка сол. Сваряваме бутчетата. Припенваме си бульона при варенето. След като се сварят бутчетата, прецеждаме бульона с цедка. Подправяме бутчетата със сол и черен пипер. В тава слагаме бутчетата.
Обелваме картофите и ги измиваме. Режем картофите на кубчета. Подреждаме картофите между пилешките бутчета. Почистваме си моркова и пипера. Режем ги на дребно. Поръсваме отгоре с нарязаните морков и пипер.Обелваме 3 скилидки чесън и ги нарязваме на дребно, слагаме ги към ястието за аромат.
Най-отгоре слагаме парченцата масло. Масло трябва да има върху месото и картофите. Поръсваме с малко черен пипер и пресен розмарин. Заливаме с прецедения бульон да покрият бутчетата с картофите и ½ ч.ч бяло вино. Печем на 220 гр. до готовност.Трябва бутчетата и картофите да придобият приятна коричка.