Начин на приготвяне
Нахутът се накисва от вечерта във вода за да може да се свари по лесно.На другия ден изхвърляме водата, наливаме нова и варим нахута около час и половина.
Лукът обелваме и нарязваме на ситно. Чушките измиваме, почистваме от семките и режем на ивички. Измитите тиквички нарязваме на кръгчета и полукръгчета. Доматите ги режем на дребно или пасираме.
В дълбок тиган загрявам зехтин и задушаваме лука, след това чушките и тиквичките докато леко омекнат. Прибавяме доматите и зеленчуковия бульон. Накрая прибавяме отцедения нахут. Подправяме със сол и захар, и захлупваме съда с капак.
Оставяме ястието да къкри още около 15 мин. Малко преди готовност прибавяме скилидките чесън, нарязан на тънки филийки. Поръсваме с наситнен магданоз.