Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Нахут с тиквички и червени чушки

Нахут с тиквички и червени чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Нахут с тиквички и червени чушки
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
07/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Пристрастени сме към вкусните и здравословни ястия, точно като това тук!"

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 2 бр. червени
  • тиквички - 2 бр. малки
  • домати - 2 бр.
  • бульон - 150 мл. зеленчуков
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва от вечерта във вода за да може да се свари по лесно.На другия ден изхвърляме водата, наливаме нова и варим нахута около час и половина.

Лукът обелваме и нарязваме на ситно. Чушките измиваме, почистваме от семките и режем на ивички. Измитите тиквички нарязваме на кръгчета и полукръгчета. Доматите ги режем на дребно или пасираме.

В дълбок тиган загрявам зехтин и задушаваме лука, след това чушките и тиквичките докато леко омекнат. Прибавяме доматите и зеленчуковия бульон. Накрая прибавяме отцедения нахут. Подправяме със сол и захар, и захлупваме съда с капак.

Оставяме ястието да къкри още около 15 мин. Малко преди готовност прибавяме скилидките чесън, нарязан на тънки филийки. Поръсваме с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: