Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Шишчета»Гъбени шишчета с чеснов сос

Гъбени шишчета с чеснов сос

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Гъбени шишчета с чеснов сос
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Опасно вкусни гъбени шишчета, които пият и бира, и вино - да не кажете, че не сме ви предупредили"

Необходими Продукти

  • печурки - 28 бр. едри
  • оцет - 2 с.л. бял балсамико
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • чесън - 5 глави, изпечени
  • оцет - 2 с.л. бял, балсамов
  • сметана - 1/3 ч.ч. заквасена
  • босилек - 1 с.л. ситно нарязан, пресен
  • мащерка - 1 ч.л. ситно нарязана, прясна
  • хрян - 1 ч.л. настърган
  • сол
  • черен пипер
  • за намазване на гъбите:
  • 8 с.л. зехтин
  • дръжките на 1/2 връзка магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите соса, поставете в блендер всички посочени съставки и пасирайте. Получената смес похлупете и оставете в хладилник.

След това измийте и почистете гъбите. Сложете ги в дълбок съд и ги залейте с марината от оцет, зехтин, сол, черен пипер и магданоз.

Разбъркайте и след като гъбите поемат от ароматите, ги нанижете на шишчета.

Изпечете шишчетата на грил, като за всяка страна отделяйте около 2-3 минути. Поднесете гъбите с приготвения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Много интересна рецепта
23.03.2016 15:50