Смесена туршия без варене

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
08/09/2016
"И този път туршийката на баба стана просто върхът "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 646
  • Преглеждания за месеца2154
  • Преглеждания за седмицата429
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеленчуци - по избор
  • захар - 4 с.л.
  • сол - 4 с.л.
  • оцет - 20 с.л.
  • аспирин - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за един трилитров буркан. Зеленчуците са по собствен вкус и желание. Аз съм използвала зеле, моркови, камби, карфиол, тиквичка, зелени

домати. Зеленчуците се измиват и се нареждат в буркана. Най-отдолу се редят зелеви листа.

След това се редят другите зеленчуци (по възможност цели или нарязани на едри парчета). Като се напълни бурканът слагаме захарта, солта, оцета и аспирина.

Доливаме студена вода и запечатваме буркана. Обръщаме го с капачката надолу.

Важното е всеки ден да се обръща бурканът нагоре, после надолу с капачката за да се разтворят солта и захарта, и за да могат ферментационните процеси да протекат правилно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар