Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирано свинско месо в буркани

Консервирано свинско месо в буркани

Консервирано свинско месо в буркани
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
155 мин.
Порции
2
"По този начин имате винаги под-ръка готово свинско месо, което може да добавите към готово ястие или да приготвите нещо набързо с него."

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1.3 кг
  • сол
  • черен пипер - смлян и на зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на парчета, осолява се и се оставя в хладилника за една нощ. По този нчин се отцежда от излишната вода, дори може да се наложи сутринта и допълнително да се подсуши.

Месото от прасето може да се запържи леко, колкото да се запечата, но може да се нареди директно в стъклени буркани.

На дъното на всеки буркан се поставя по един дафинов лист и няколко зрънца черен пипер.

Парчетата месо се нареждат плътно до горната черта на буркан тип Омния.

Най-отгоре се поръсва с по половин кафена лъжичка смлян черен пипер. Бурканите с месо се затварят хубаво и се стерилизират за два часа и половина минимум от завирането на водата.

От това количество месо излизат два буркана тип Омния.

По този начин имате винаги под-ръка готово свинско месо, което може да добавите към готово ястие или да приготвите нещо набързо с него.

Консервирано свинско месо в буркани е чудесна идея, когато ви се приготвя зеле със свинско, свинско с грах или ориз със свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как го слагах когато нямаше фризери. И така, месото га фасониран на пържоли и за готвене. Осолявах като поставях влажните длани в чиня със сол . Притисках м/у дланите всяко парче месо. Натъпках го в буркани 800гр. омния. Отгоре заливах с малко над и затварях с капачка. Етрополските бяха най-хубави. Нареждах ги в бидон, варелче или каче. Пълних го с вода поне 4-5 пръста над капачките и в мазето. Като отвориш буркан до май месец беше все едно си заклал вчера прасето, така свежо.
24.10.2023 21:41
18
14
Анонимен
Анонимен
Не е дбре да се слага смлян чер пипер най-отгоре въху месото, тъй като когато ври може да попадне между ръба на буркана и капачката и да възпрепятства вакумирането.
30.12.2022 16:22
16