Начин на приготвяне
Рибата се почиства от вътрешността и главата. Измива се на течаща вода и се нарязва на филии. Парчетата се поставят в тенджера и се заливат с маринатата. Целта е тя да покрие месото. Ако е малко, се приготвя още една доза.
Рибата се вари двадесетина минути, след което се изважда от марината и се оставя настрана. На нейно място се добавят нарязаните на кръгчета моркови, за да омекнат.
След това в буркан се слагат от черния пипер и се редят рибата, омекналите моркови и останалите надребнени продукти, като се добавя и от лютеницата.
Налива се и от маринатата в консервата Ропотамо, така че съдовете да се запълнят до под ръба.
Консервите Ропотамо се запечатват с капачки и се стерилизират двадесетина минути.
Опитай и другите ни рецепти за салати с риба или вкусна бобена салата.
Коментари