Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Двуцветен пандишпанов кекс

Двуцветен пандишпанов кекс

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Любимият кекс на малки и големи - хапвайте и лайквайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 12 с.л
  • захар - 12 с.л
  • ванилия - 1 бр. пакетче
  • олио - за намазване на кексовата форма
  • брашно - за посипване на кексовата форма
  • какао - 1 с.л
  • пудра захар - за поръсване на кекса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме едно след друго яйцата в суха купа. Добавяме захарта. Разбиваме яйцата и захарта с миксер да станат на пяна. Към сместа прибавяме ванилията. Разбъркваме. Пресяваме брашното - около 12-14 с.л.

След това постепенно прибавяме 12 с.л. брашно в купата с яйцата и захарта и пак бъркаме, но с тел.

След като кексовата смес е готова си взимаме в една малка купичка и в нея отделяме малко от сместа. В нея добавяме какаото. Разбъркваме с лъжица какаовата смес.

Намазваме си добре кексова форма с дупка с олио и я посипваме леко с брашно. Изсипваме от сместа, после от кафявата и накрая пак от жълтата.

Печем на 180 градуса в загрята фурна кекса до готовност. След като се изпече кексът го оставяме леко да изстине. Обръщаме го в голяма чиния или табла и режем на парчета. По желание поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Такъв кекс правя от години, страхотна рецепта!
21.03.2018 14:14
1