Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бухнал пандишпанов кекс

Бухнал пандишпанов кекс

AniAni
Новак
229
Бухнал пандишпанов кекс1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Важното за този пандишпанов кекс е да не се отваря фурната по време на печене и захарта да е разбита достатъчно, че да няма захар по бъркалките в края на разбиването"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 едри
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 140 г
  • захар - 210 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, след това прибавяме олиото и постепенно брашно малко по малко, като бъркаме само в една посока.

Печем пухкавия кекс в предварително загрята фурна на 160 °C първите 10 -15 минутки след това на 180 °C на печене отгоре и отдолу.

Важното за този пандишпанов сладкиш е да не се отваря по време на печене и захарта да е разбита достатъчно, че след като спрете миксера, да няма захар по бъркалките :)

Проверяваме дали е изпечен с пръчица от шиш.

Да вие сладко с моя пандишпанов кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Брашното не е ли малко?
14.04.2023 17:41
1
Покажи всички подкоментари