Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Икономичен пандишпанов кекс

Икономичен пандишпанов кекс

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Икономичен пандишпанов кекс
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Не е важно колко са продуктите, а какъв е майсторът"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 125 г
  • брашно - 125 г
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг.

Постепенно добавете захарта, като продължавате да разбивате. Добавете жълтъците един по един.

Разбъркайте и прибавете пресятото брашно и ванилията, като вече разбърквате с шпатула внимателно.

Изсипете сместа в намаслена и поръсена с брашно форма.

Печете кекса на 180 градуса 25-30 минути.

Икономичният пандишпанов кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Фани Иванова
Фани Иванова
Колко голяма тава се използва за тези продукти? Благодаря!
28.05.2017 18:20
1
Покажи всички подкоментари
pcheliche
pcheliche
Благодаря за разкошната рецепта.Кексът стана много пухкав.
13.10.2016 13:09
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Ще го пробвам но може да добавя поколадова глазура. Моите хора обичат по сладичко.:)
01.08.2016 15:01
2
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Някакъв набухвател няма ли - бакпулвер или сода. Правя подобен с швепс или лимонада.
01.08.2016 14:20
1
2
Покажи всички подкоментари