Начин на приготвяне
Изплакнете елдата с вода и я сварете до полуготовност. Готовата елда отцедете от водата с помощта на ситна решетка.
Обелете и нарежете лука на ситно. Задушете го в олиото до златисто и прибавете почистените и нарязани гъби. След като и те се запържат, прибавете каймата.
Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте плънката до хомогенност и свалете от огъня. Прибавете я към елдата и разбъркайте.
Напълнете чушките, като предварително отстраните семенната част. Наредете ги в подходяща тава и добавете около 2 ч.ч. топла вода.
Изпечете до готовност на чушките (докато омекнат и получат кафеникав загар) в загрята фурна.
Пълнените чушки с елда и кафяви печурки са много вкусни.
Коментари