Начин на приготвяне
Почистете патладжаните и ги нарежете на фини филийки. Сложете ги в подсолена вода, за да се отцедят от горчивия сок за около 20 минути. Отцедете ги и ги подсушете върху домакинска хартия.
Загрейте олио /да покрива патладжаните/ и изпържете патладжанените филийки за кратко от двете страни.
Рендосайте морковите на едро ренде. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Задушете морковите и чесъна в мазнина докато омекнат.
Сложете в единия край на филийката от запържените моркови и завийте на стегнато руло.
Направете саламура от 1 ч.ч. вода, 2 с.л. захар, 1 с.л. сол и 1/3 ч.ч. оцет, като сложите всички съставки в подходяща тендера и заварите. След като саламурата заври, оставете още 4-5 мин.
Подредете рулцата в подходящ съд и ги залейте с топлата саламура. Оставете така за едно денонощие, за да се овкусят и тогава поднесете.
Маринованите патладжанени рулца с моркови са готови.