Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Патладжанени рулца с плънка

Патладжанени рулца с плънка

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Патладжанени рулца с плънка
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусно лятно предястие с патладжан, което можете да сервирате със студена бира и да споделите с приятели!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. около 400 г
  • олио - за пържене около 100 мл
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • кашкавал - 100 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • копър - 3 стъкчета
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • ЗА ПАНИРОВКАТА
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги нарежете на дължина на тънки филийки. Посолете ги и ги оставете за малко да се отдели горчивия сок.

През това време направете плънката.

Настържете кашкавала. Скилидките чесън, пресовайте или настържете на ситното ренде. Накълцайте на ситно магданоза и копъра. Смесете всички продукти и добавете киселото мляко. При необходимост можете да добавите още 1-2 с.л. кисело мляко. Разбъркайте добре и оставете на една страна докато приготвите патладжана.

Сложете тигана с олиото на котлона да загрява. През това време разбийте леко яйцата със щипка сол.

Когато олиото в тигана загрее, започнете процеса:

Овалвайте филийките патладжан първо в брашното, после в яйцата и пържете на умерено силен огън от двете страни за около 3-4 минути.

Поставете от плънката в единия край на патладжана и завийте на руло.

Сервирайте в красива чиния върху лист зелена салата 2 рулца, като предястие или като вечеря .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: