Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги нарежете на дължина на тънки филийки. Посолете ги и ги оставете за малко да се отдели горчивия сок.
През това време направете плънката.
Настържете кашкавала. Скилидките чесън, пресовайте или настържете на ситното ренде. Накълцайте на ситно магданоза и копъра. Смесете всички продукти и добавете киселото мляко. При необходимост можете да добавите още 1-2 с.л. кисело мляко. Разбъркайте добре и оставете на една страна докато приготвите патладжана.
Сложете тигана с олиото на котлона да загрява. През това време разбийте леко яйцата със щипка сол.
Когато олиото в тигана загрее, започнете процеса:
Овалвайте филийките патладжан първо в брашното, после в яйцата и пържете на умерено силен огън от двете страни за около 3-4 минути.
Поставете от плънката в единия край на патладжана и завийте на руло.
Сервирайте в красива чиния върху лист зелена салата 2 рулца, като предястие или като вечеря .