Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Патладжанени рулца със сирене

Патладжанени рулца със сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Патладжанени рулца със сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
05/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусът на тези патладжанени рулца ще ви убеди, че приготвянето им си струва всяка минута в кухнята"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. големи, тумбести
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - за накисване на патладжаните
  • Плънка
  • сирене - 200 г
  • крема сирене - 130 г
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • копър - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лют пипер - на вкус, едро смлян
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и без да се белят, се нарязват по дължина на филийки дебели около 3-4 мм. Изкисват се във осолена вода за 30 минути, за да падне от тях горчивият сок.

Когато водата е потъмняла, резените се изваждат, измиват и подсушават.

Подреждат се в леко намазнена или покрита с хартия за печене тавичка.

Поръсват се със зехтин и сол и се изпичат на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Оставят се да изстинат.

В купа се намачкват с вилица сирената.

Чесънът се счуква в хаванче заедно с копъра и лютият пипер.

Към сирената се слагат чесновата паста, зехтинът и лимоновият сок и всичко се разбърква добре.

Върху изстиналите резени патладжан се слага в по-широката част лъжица от плънката и се завиват на патладжанени рулца.

Готовите патладжанени рулца със сирене се подреждат в плато, поръсват с пресен скълцан магданоз и се поднасят.

Перфектното мезенце!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Много вкусни, бързи и лесни за приготвяне. Свършиха на мига. Следващия път ще направя повече. Остана ми малко от плънката, с която напълних един розов домат. Ами няма такава вкусотийка.
05.08.2019 19:31
2
1
Покажи всички подкоментари