Начин на приготвяне
В дълбока тенджера се сипва вода да заври. Когато е готова, към нея се добавят захарта, лимонената киселина, маслото и солта. Обърква се добре и към сместа се добавя брашното.
Бърка се хубаво, докато се смесят всички продукти и когато започне да се отделя от съда е готова. Оставя се малко да почине и след това се добавят яйцата. Разбърква се хубаво, докато не се получи гладка смес.
В тенджера се сипва вода, захар и ванилия, оставя се да заври и да се сгъсти. Докато сиропът ври, с помощта на сладкарски пош, изпържвате толумбичките в предварително загрято олио в дълбок тиган.
След като се изпържат се потапят за кратко в сиропа и се вадят с решетъчна лъжица. Когато се охладят се заливат с вече изстиналия сироп.