Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Медальони от патладжани (Medaglioni di Melanzane)

Медальони от патладжани (Medaglioni di Melanzane)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k7k1
Медальони от патладжани (Medaglioni di Melanzane)
Снимка: marcheva14
1 / 5
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Печени или пържени - изборът оставяме на вас - ние гарантираме, че и по двата начина са много вкусни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. кръгли (средна големина)
  • шунка - 100 г
  • ементал - 120 г
  • панко галета - за овалване
  • брашно - за овалване
  • зехтин
  • яйца - 2 бр. за овалване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;

Плоска тава, покрита с хартия за печене.

Патладжаните се измиват под течаща вода, не се обелват, а само се подсушават в домакинска хартия.

Нарязват се на филии, като първата филия е около 2-3 мм дебелина, следва втора с дебелина около 0.5 см и трета също с дебелина около 2-3 мм.

С малка кръгла метална форма се изрязва дупка по средата на филията с дебелина около 0.5 мм, която ще бъде запълнена с кръгче ементал и малко парчета шунка, които могат и да се нагънат, за да влязат добре в дупката. Двете тънки филийки патладжан ще служат като капачета от двете страни на основната.

За разяснение е добре да се поставят на дървена дъска, като първо се поставя тънък резен, похлупва се с такъв, който е с прорязано кръгче и се запълва с плънката. Покрива се с тънък резен патладжан, леко се притискат.

Медальоните първо се овалват в брашно от всички страни, следват яйцата и накрая се потапят в галета, като добре се овалват от всички страни.

Подреждат се в тавата върху хартията за печене, посоляват се със сол на вкус и се поръсват със струйка зехтин.

Поставят се в горещата фурна на 200 градуса за около 20-25 минути и се пекат до хубав златист загар.

Медальоните могат и да се изпържат в гореща мазнина.

Медальоните от патладжани (Medaglioni di Melanzane) са готови.

Източник: Peperoncino

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: