Миди по италиански върху талиатели

ЕленаЕлена
Чирак
62
333
73
176
13/09/2016
"Само на нас ли ни се струва, че повечето италиански специалитети приличат на любовно обяснение в чиния?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо719
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тигана с мазнината се запържват първо лукът с трите скилидки чесън. Към тях се добавя маслото, гъбит , доматите и се запържват около 2-3 мин. Добавя се виното и се оставя да къкри на средно-силен огън още за 3-4 мин.

Добавят се наситнените магданоз и босилек и като поомекнат, в сместа се добавят мидите и рибата тон. На тих огън се оставят за около 10 мин да къкрят и накрая се добавя сметаната за готвене и се поръсва с наситнения копър.

В тенджера се сваряват талиателите или друг вид паста според указанията на опаковката. Изплакват се и се поставят равномерно на порции.

Плънката се разпределя, като накрая отгоре поръсвате с пармезан и украсявате с маринована риба, ако желаете.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар