Супа с воденички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Супа с воденички2 / 6
13/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Не подценявайте воденичките, защото от тях се приготвя изключително вкусна и ароматна супичка"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 250 г
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид или 2 - 3 стръка пресен
  • домати - 1 брой, настърган
  • фиде - 2 шепи
  • олио - 1/3 к.ч.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 100 г
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките добре и ги сложете да заврат със 700-800 мл вода. Нека поврат 10 минути и ги махнете от огъня.

Отцедете ги от водата и ги нарежете на ситни парченца.

В друга тенджера загрейте малко количество мазнина и задушете за кратно настъргания лук и моркови.

Долейте 1 л гореща вода и пуснете воденичките и картофите.

Оставете супата да къкри до увиране воденичките и на картофите и добавете сол, черен пипер и настъргания домат и фидето.

След около още 10 минути супата се сваля от котлона и се застройва с разбитото яйце с кисело мляко и 1 ч.л. оцет.

Добавя се магданозът, нарязан на ситно.

Поднася се топла супа с воденички със селски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
515
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

деси
деси
Хубава е
24.06.2014 09:50
3
kborisova
kborisova
Супата стана превъзходна! Препоръчвам!
29.04.2014 00:10
5
Узунов
Узунов
Получи ми се страхотно! Щях да гръмна докато ям!
07.10.2012 14:01
5
2