Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Супа с пилешки воденички и моркови

Супа с пилешки воденички и моркови

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Супа с пилешки воденички и моркови
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • воденички - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • ориз - 70 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденички се варят в тенджера под налягане около 30 минути след завиране. Лукът се почиства и нарязва на ситно. В тенджерка се слага маслото да се разтопи. Добавя се лукът да се запържи.

Морковите се измиват и настъргват. Добавят се морковите да се запържат.

Воденичките се нарязват на кубченца. Воденичките и бульонът им се добавя към запържените зеленчуци. Добавя се оризът.

Оставят се да врат. В малка тенджерка се прави варена застройка. Чуква се яйцето. Разбива се добре. Добавят се киселото мляко и брашното. Разбиват се. Добавят се около 100 мл вода.

Слага се да заври, като непрекъснато се бърка. След като заври застройката, се добавя към супата.

Подправя се на вкус със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ама каква е тази каша не мога да разбера,че аз на работа ли да ходя или на тази супччка полвин ден да се кланям?
13.01.2024 17:18
Диляна
Диляна
Страхотна супичка.
21.01.2020 10:52