Начин на приготвяне
Пилешките воденички се варят в тенджера под налягане около 30 минути след завиране. Лукът се почиства и нарязва на ситно. В тенджерка се слага маслото да се разтопи. Добавя се лукът да се запържи.
Морковите се измиват и настъргват. Добавят се морковите да се запържат.
Воденичките се нарязват на кубченца. Воденичките и бульонът им се добавя към запържените зеленчуци. Добавя се оризът.
Оставят се да врат. В малка тенджерка се прави варена застройка. Чуква се яйцето. Разбива се добре. Добавят се киселото мляко и брашното. Разбиват се. Добавят се около 100 мл вода.
Слага се да заври, като непрекъснато се бърка. След като заври застройката, се добавя към супата.
Подправя се на вкус със сол и черен пипер.
Коментари