Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка Супа с Воденички и Сърца

Пилешка Супа с Воденички и Сърца

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пилешка Супа с Воденички и Сърца
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Сещате ли се за друга супа, която да е толкова по-обичана и по-приготвяна от другите"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • пилешки сърца - 500 г
  • растително масло - 3 с.л.
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 1
  • лук - малка глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 3 големи
  • розмарин - стрък
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • чубрица - 2 ч.л. градинска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се почистват и измиват добре - особено воденичките. Поставят се с розмарина, чесъна /със шлюпката/ и дафиновите листа в 1.8 литра подсолена вода да врат поне за 30 мин.

Чушката се нарязва на едро, морковът - на кръгчета, картофите - на четири, а лукът - на филийки.

Всичко се задушава в мазнината заедно с пипера и чубрицата и се налива при дреболиите.

Пилешката супа се оставя да къкри 40 мин.

Пилешката Супа с Воденички и Сърца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: