Гръцки сарми с орехи и стафиди

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
15/09/2016
"Постни сармички с неустоим аромат - изкушение за приятели "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 545
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете с сгорещено олио. Добавете измития ориз и пържете до получаването на т.нар. стъклен вид. Залейте с вода (около 250 мл) и оставете да ври, до абсорбирането ѝ. Прибавете орехите (нарязани на по-едри парченца), стафидите и копъра.

Във всеки лозов лист се слага от плънката и се завиват сармички. Притскайте ги леко, за да не се разпаднат. Наредете ги в тенджера, похлупете с чиния и залейте с вода. Варете на бавен около 30-тина минути.

Нарежете чесъна и го запържете в олио, прибавете пюрето, разбъркайте и след малко снемете от котлона. 10-тина минути преди свалянето на сармите от котлона добавете соса към тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
13.05.2017 02:01
Роси, благодаря, че сподели тази прекрасна рецепта. Разрешавам си да кача няколко снимки. Разкошни сармички станаха., да си оближеш пръстите...
0
0