Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го запържете с сгорещено олио. Добавете измития ориз и пържете до получаването на т.нар. стъклен вид. Залейте с вода (около 250 мл) и оставете да ври, до абсорбирането ѝ. Прибавете орехите (нарязани на по-едри парченца), стафидите и копъра.
Във всеки лозов лист се слага от плънката и се завиват сармички. Притскайте ги леко, за да не се разпаднат. Наредете ги в тенджера, похлупете с чиния и залейте с вода. Варете на бавен около 30-тина минути.
Нарежете чесъна и го запържете в олио, прибавете пюрето, разбъркайте и след малко снемете от котлона. 10-тина минути преди свалянето на сармите от котлона добавете соса към тях.
Коментари