Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с орехи, стафиди и канела

Тиквеник с орехи, стафиди и канела

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Тиквеник с орехи, стафиди и канела
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
21/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр. готови
  • тиква - 1 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 1 шепа
  • канела - 2 к.л.
  • пудра захар - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и настъргваме на едро ренде.

В съд поставяме олиото и след като се загрее задушаваме заедно със захарта и канелата.

Така задушаваме, докато омекне самата тиква.

Вземаме си корите, разстиламе върху хартия и започваме да ръсим с мазнина.

След това със задушената тиква, захар и накрая добавяме счукани орехи и стафидите.

Навиваме на руло и нареждаме в тава, намазана с олио.

Поставяме в печката и се печем в умерена фурна.

Когато е готов тиквеникът, го изваждаме и покриваме с кърпа.

По желание поръсваме тиквеника с орехи, стафиди и канела с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: