Крем Фреш с плодове

Крем Фреш с плодове
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Без десерт не може и не бива да се сяда на масата - това е нашето кредо!"

Необходими Продукти

  • извара - 450 г
  • заквасена сметана - 250 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • желатин - 1 пакетче на д - р Йоткер (10 г)
  • смокини - 3 - 4 бр.
  • грозде - бяло
  • грозде - червено
  • шоколад - 50 г
  • масло - 1 с.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • бисквити - 9 бр. какаови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете изварата и заквасената сметана в купа и прибавете захарта. Разбийте с миксер на пухкав крем.

Разтворете желатина в студена вода, докато набъбне. Загрейте го в микровълнова печка или на водна баня, без да завира.

Охладете го и преди да започне да се желира, го добавете към сметановия крем. Разбъркайте до хомогенност.

На дъното на подходящи чаши сложете по една бисквитка. Прибавете гроздови зърна, като редувате бели и червени и изсипете част от крема.

Наредете парченца смокини /по желание може да ги обелите/. Отново сложете от крема и така редувайте докато изчерпите продуктите.

Най-отгоре сложете бисквитка, полейте с разтопен шоколад, към който сте добавили и маслото.

Поръсете плодовия крем с кокосови стърготини.

Сложете в хладилник за 2-3 часа, за да се стегне и тогава поднесете.

Кремът Фреш с плодове е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: