Начин на приготвяне
Смесете изварата и заквасената сметана в купа и прибавете захарта. Разбийте с миксер на пухкав крем.
Разтворете желатина в студена вода, докато набъбне. Загрейте го в микровълнова печка или на водна баня, без да завира.
Охладете го и преди да започне да се желира, го добавете към сметановия крем. Разбъркайте до хомогенност.
На дъното на подходящи чаши сложете по една бисквитка. Прибавете гроздови зърна, като редувате бели и червени и изсипете част от крема.
Наредете парченца смокини /по желание може да ги обелите/. Отново сложете от крема и така редувайте докато изчерпите продуктите.
Най-отгоре сложете бисквитка, полейте с разтопен шоколад, към който сте добавили и маслото.
Поръсете плодовия крем с кокосови стърготини.
Сложете в хладилник за 2-3 часа, за да се стегне и тогава поднесете.
Кремът Фреш с плодове е готов.