Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Рулца»Канелени рулца със заливка

Канелени рулца със заливка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Канелени рулца със заливка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
10/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14
"Докато не изядем и последното от тези канелени рулца, не планираме никакви диети"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 20 г
  • масло - 40 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • брашно - около 500 г
  • за плънката
  • масло - 100 г
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • за заливката
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 2 - 3 с .л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете да втаса за час. В купа разбийте маслото, захарта и канелата. Разделете тестото на две части.

Всяка част разточете на правоъгълник и намажете с плънката.

Завийте на рула и ги нарежете на парчета около 5 см. Подредете ги в тава намазана с масло на разстояние едно от друго.

Оставете рулцата да втасат докато изпълнят тавата. Разтворете захарта в млякото. Когато рулцата са втасали ги залейте с 1/2 от заливката.

Печете на 180 градуса около 15 минути. Извадете от фурната и ги залейте с останалото мляко. Върнете обратно и допечете рулцата.

Канелените рулца със заливка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#176753
Потребител#176753
Със сигурност ще пробваммм! Гласувам с 5!!
21.09.2016 21:04