Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Американски канелени рулца

Американски канелени рулца

Американски канелени рулца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Американски или не, тези канелени рулца говорят на универсалния език на всички лакомници"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • суха мая - 1 пакет (7 г)
  • краве масло - 30 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • бейлис - 1 капачка
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 300 г
  • за пълнежа
  • кафява захар - 70 г
  • краве масло - 50 г
  • канела
  • стафиди
  • крокан - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте млякото. Добавете яйцето, захарта, ванилията, Бейлиса, кравето масло и сухата мая. Разбъркайте добре.

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Налейте течността вътре и замесете меко тесто.

Поставете тестото в намаслена купа и завийте с памучна кърпа. Оставете на топло, докато удвои обема си.

Готовото тесто премесете и разточете на правоъгълник. Намажете с кравето масло. Поръсете със захарта, канелата, стафидите и крокана. Завийте на рехаво руло.

Отрежете колелца с дебелина един-два пръста. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние. Оставете за половин час канелените рулца да втасат. Печете на 180 градуса до готовност.

Готовите охлювчета сервирайте, като ги залеете с пудра захар и малко водичка.

Трябва да получите не много гъста кашичка, с която да намажете американските канелени рулца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: