Канелени рулца с мед

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Канелени рулца с мед
Снимка: Juliya
1 / 2
16/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Ароматни канелени рулца, които направо се топят в устата"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 - 400 г
  • краве масло - 200 г меко
  • пудра захар - 130 г
  • ванилова захар - 1 пак. (10 г)
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • за пълнежа
  • масло - 70 г меко
  • течен мед - 30 г
  • кафява захар - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с пудрата захар, ваниловата захар и солта.

Добавете яйцето и пак разбъркайте.

Сипеете брашното и бакпулвера и замесете меко тесто.

Покрийте тестото с фолио и го приберете за 30-60 минути в хладилник.

Разбъркайте съставките за пълнежа, докато всичко се смеси добре.

Извадете тестото, разточете го върху хартия за печене в правоъгълник с дебелина 3-4 мм.

Разпределете равномерно плънката и завийте на руло.

Увийте рулото във фолио и го приберете в хладилника за една нощ.

Нарежете сладкото руло с остър нож на филийки с дебелина 5-6 мм и подредете върху хартия за печене.

Печете сладките предварително загрята на 190°С фурна за около 10 минути.

Канелените рулца с мед са много ароматни и се топят в устата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: