Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Вити банички с кайма

Вити банички с кайма

Ro ZiRo Zi
Новак
3318485204
Вити банички с кайма
Снимка: Ro Zi
1 / 3
22/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
9
"Аробатни и вкусни банички с богата месна плънка, с които да впечатлите по-силната половина на човечеството"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 1ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. или разтопено масло
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1 пак.суха
  • бакпулвер - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - около 850 г
  • масло - 100 г меко за намазване
  • за плънката
  • телешка кайма - 300 г или агнешка
  • сол
  • черен пипер
  • кимьон
  • салца - 1 с.л.дом.
  • кашкавал - 100 г на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се меко тесто. Втасва. Разделя се на топчета колкото орех, всяко се разплесква с ръка и се маже с масло....така 3×3. Всяка тройка се разточва на елипса, нарязва се на ленти , завива се и се усуква и се завива на охлюв, отгоре се слага от плънката.

Каймата се изпържва, прибавя се доматената салца и подправките и накрая кашкавалът.

Така приготвените банички се намазват по края с жълтък и се пекат в загрята фурна на 170°С до лек златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Изглеждат страхотни! Мисля да ги опитам и да споделя как са станали
23.09.2016 01:39
1