Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва във фолио с розмарин и чери домати

Печена пъстърва във фолио с розмарин и чери домати

Печена пъстърва във фолио с розмарин и чери домати
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вкусно, здравословно и много ефектно - това е нашето предложение за приготвяне на пъстърва"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр.
  • чери домати - 100 г
  • зехтин
  • розмарин
  • сол
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я осолете. Оставете за около 30 мин., за да си поеме от солта.

Обелете и счукайте чесъна.

Върху парче фолио поставете едната пъстърва. Намажете с чесън, добавете чери доматки, поръсете с розмарин и зехтин.

Увийте рибата с фолиото / да се получи пакетче/ и сложете в тавичка. Постъпете така и с останалите рибки. Изпечете в загрята фурна за около 20 мин.

Гарнирайте с лимон при поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Веси, чери доматчетата около пъстървите ли се слагат или в коремчетата им преди опаковането във фолио? Благодаря за отговора :)
19.07.2018 10:01
3