Начин на приготвяне
Намазваме тавата с олио обилно. Натрошаваме си сиренето с вилица. Разгъваме си пакета с корите. Върху едната кора слагаме малко от олиото за поръсване, около 2 с.л. После поръсваме от сиренето.
Взимаме постепенно единия край и до края на другия край я накъдряме плътно. После си взимаме другата кора и пак я поръсваме с 2 с.л олио и от натрошеното сирене и накъдряме.
Полученото го нареждаме до другата накъдрена кора. Това правим и с другите кори за баница. Разбиваме в купа яйцата с 2 щипки сол.
Добавяме и прясното мляко и разбъркваме. Поръсваме с 3 с.л олио и отгоре. Изсипваме сместа върху баницата.
Печем баницата на 180 градуса в загрята фурна до готовност.
Коментари