Топеница (чеснова разядка)

25/09/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2773355502
"Разядка с чесън - хапки здраве в малка чиния, които да разделим с приятели "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 660
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • чесън - 2 глави /малки/
  • сол - 2.5 к.л.
  • олио - 200 300 мл
  • оцет - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са 2 глави чесън /малки/. Обелете ги и ги нарежете на ситно. Изсипете в хаванче с 2.5 к.л. сол.

Прибавете малко олио и разбъркайте, докато чесънът не поеме цялото количество. Колкото повече олио прибавяте, толкова повече сместа увеличава обема си.

Когато получите желаното количество пресичате сместа с 2-3 с.л. оцет. Получава се кремообразна смес. Сервирайте с препечени хлебчета, пържена риба или друго пожелание.

Количеството на продуктите зависи какво количество топеница (чеснова разядка) искате да получите.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар