Топеница (чеснова разядка)

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
308
3k
680
871
3
Топеница (чеснова разядка)
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
25/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
"Разядка с чесън - хапки здраве в малка чиния, които да разделим с приятели"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 глави /малки/
  • сол - 2.5 к.л.
  • олио - 200 300 мл
  • оцет - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са 2 глави чесън /малки/. Обелете ги и ги нарежете на ситно. Изсипете в хаванче с 2.5 к.л. сол.

Прибавете малко олио и разбъркайте, докато чесънът не поеме цялото количество. Колкото повече олио прибавяте, толкова повече сместа увеличава обема си.

Когато получите желаното количество пресичате сместа с 2-3 с.л. оцет. Получава се кремообразна смес. Сервирайте с препечени хлебчета, пържена риба или друго пожелание.

Количеството на продуктите зависи какво количество топеница (чеснова разядка) искате да получите.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: