Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Чеснова разядка с авокадо

Чеснова разядка с авокадо

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Чеснова разядка с авокадо
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ето я и нашата любима чеснова разядка с авокадо"

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр.
  • крема сирене - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • копър - 1 връзка
  • сух чесън - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват със сол за 10 мин. след завиране. Обелват се и се премахват жълтъците.

Белтъците се нарязват на дребно.

Авокадото се измива, обелва се и се разрязва на две половини, като се премахва костилката. Едното авокадо се нарязва на средни парчета, другото се нарязва на ситно.

Лимонът се изцежда. Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Крема сиренето се слага в купа, в която ще се разбърква. Прибавя се солта, брашното от чесън и лимоновия сок. Разбърква се много добре.

Едното авокадо, което е нарязано на средни парчета, заедно с белтъците и част от крема сиренето се разбърква с пасатор.

Второто авокадо, което е нарязано на ситно, се пюрира на ръка с лъжица за пюриране, след което се прибавя към крема-сиренето.

Разбърканото с пасатор авокадо се смесва с крема сиренето и копъра, като се разбърква много добре.

Разядката се оставя в хладилник за 30 мин.

Чесновата разядка с авокадо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: