Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват със сол за 10 мин. след завиране. Обелват се и се премахват жълтъците.
Белтъците се нарязват на дребно.
Авокадото се измива, обелва се и се разрязва на две половини, като се премахва костилката. Едното авокадо се нарязва на средни парчета, другото се нарязва на ситно.
Лимонът се изцежда. Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Крема сиренето се слага в купа, в която ще се разбърква. Прибавя се солта, брашното от чесън и лимоновия сок. Разбърква се много добре.
Едното авокадо, което е нарязано на средни парчета, заедно с белтъците и част от крема сиренето се разбърква с пасатор.
Второто авокадо, което е нарязано на ситно, се пюрира на ръка с лъжица за пюриране, след което се прибавя към крема-сиренето.
Разбърканото с пасатор авокадо се смесва с крема сиренето и копъра, като се разбърква много добре.
Разядката се оставя в хладилник за 30 мин.
Чесновата разядка с авокадо е готова.