Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Чеснова разядка с яйце

Чеснова разядка с яйце

Чеснова разядка с яйце
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"В сезона на грипа и настинките опитайте това вкусно лекарство!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. сварено
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 30 г
  • кисело мляко - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • къри - 2 щипки
  • магданоз - 5 стръка
  • чери домати - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се сварява, обелва и настъргва на ренде заедно с кашкавала и сиренето в купа.

Скилидките чесън се обелват и пресоват, добавят се в купата заедно с подправките сол, черен пипер, къри, киселото мляко и се разбъркват добре с вилица.

Магданозът се измива и нарязва на ситно, добавя се при останалите продукти и отново се разбърква. Може да добавите и ваши подправки към разядката.

Сипва се в плитка чиния и поднасяме чесновата разядка с чери домат и магданоз.

Рецептата е на Теди Титова.

Чесновата разядка с яйце е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: