Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Чеснова разядка с царевица

Чеснова разядка с царевица

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Чеснова разядка с царевица
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Една много бърза и изненадващо вкусна разядка"

Необходими Продукти

  • царевица - 400 г /1 консерва/
  • сирене - 100 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сос - от нар
  • куркума
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една много бърза и, оказва се, много вкусна разядка.

Консервата царевица се изсипва в гевгир и се отцежда от водата за ок. 5 мин. Царевицата се прехвърля във висока купа и с помощта на пасатор (или блендер) се разбива до гладкост. Прибавят се скилидките чесън и отново се пасира.

Разядката се прехвърля в купа, добавят се поправките на вкус - куркума, черен пипер. Добавя се 1 с.л. сос от нар (или на вкус). Разбърква се добре.

Натрошете сиренето и го прибавете последно. Разбъркайте, за да се смесят съставките.

Поднесете с препечен домашен хляб.

Раздката е с много интересен вкус - леко сладни от царевицата, но подправена със соса от нар, чесън и сирене, придобива различни отенъци.

Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: