Начин на приготвяне
Една много бърза и, оказва се, много вкусна разядка.
Консервата царевица се изсипва в гевгир и се отцежда от водата за ок. 5 мин. Царевицата се прехвърля във висока купа и с помощта на пасатор (или блендер) се разбива до гладкост. Прибавят се скилидките чесън и отново се пасира.
Разядката се прехвърля в купа, добавят се поправките на вкус - куркума, черен пипер. Добавя се 1 с.л. сос от нар (или на вкус). Разбърква се добре.
Натрошете сиренето и го прибавете последно. Разбъркайте, за да се смесят съставките.
Поднесете с препечен домашен хляб.
Раздката е с много интересен вкус - леко сладни от царевицата, но подправена със соса от нар, чесън и сирене, придобива различни отенъци.
Опитайте!