Начин на приготвяне
В купичка с топла вода (200 мл.) се смесват маята, солта и захарта и се разбъркват с вилица. Купичката се покрива с кърпа и се оставя за 5 минути или докато се появят балончета на повърхността.
В друг съд се пресява брашното и към него се добавят шупналата мая и зехтинът и се замесва меко тесто. Меси се на набрашнена повърхност за около 5 минути или докато стане тестото меко и еластично.
Разточва се кръгла кора за пица, след което краищата й се напръскват с малко вода. Намазва с доматеното пюре.
Шунката и ананасът се режат на малки кубчета и нареждат върху пицата. Накрая се поръсва с настърган кашкавал и босилек. Аз използвах два вида кашкавал. Пече се в предварително загрята до 200 градуса фурна.