Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Охлювчета с ориз и риба тон

Охлювчета с ориз и риба тон

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Охлювчета с ориз и риба тон1 / 2
29/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Екстравагантни охлювчета, с които да впечатлите гостите"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • риба тон - 1 консерва
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • ориз - 100 г сварен
  • маслини - 10 бр. без костилка
  • черен пипер
  • мащерка
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се размразява и леко разточва. Маслините се пасират и разбъркват с предварително сварения ориз и подправки (черен пипер, мащерка, босилек и сол). Сместа се намазва върху бутер тестото.

Отгоре се нарежда рибата тон и се поръсва със счукания чесън. Листът бутер тесто се навива на стегнато руло и се нарязва на шайби с дебелина около 3 см.

Шайбите (охлюви) се подреждат в тавичка с отрязаната част нагоре. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Сервират се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: