Начин на приготвяне
Рибата тон се слага в неметален съд и се залива с балсамовия оцет. Маринова се за 10 минути. Запържва се в 2 супени лъжици зехтин на умерен огън по 2–3 минути от всяка страна.
Изважда се от тигана и се нарязва на малки кубчета. Кората от лимона се настъргва на ситно ренде. Лимонът се изстисква така, че да се получат 60 мл сок.
В 2 супени лъжици зехтин се запържва на умерен огън за 50 секунди чесънът. Прибавя се нарязаният лук и се запържва 2 минути.
Слага се 1/2 чаена лъжичка настъргана лимонова кора и се оставя на огъня 1 минути, след което се прибавя магданозът, а след 1 минута–лимоновият сок и останалият зехтин. Разбърква се добре.
Подправя се със сол и черен пипер.
Фетучините се сваряват в подсолена вода до омекване. Заливат се със сместа.
Разпределят се в чинии и отгоре се слага рибата.
Разбърква се и по желание се поръсва с настърган пармезан.
Фетучините с риба тон са готови.