Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Кафяв ориз с риба тон в червен сос

Кафяв ориз с риба тон в червен сос

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кафяв ориз с риба тон в червен сос
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Насладете се на вкусен пълнозърнест ориз с риба тон в червен сос ="

Необходими Продукти

  • кафяв ориз - 1 чаша
  • риба тон - 1 консерва
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматен сок - 1 чаша
  • домати - 1 чаша белени
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • паста хариса - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кафявия ориз според инструкциите на опаковката.

Сложете зехтина в тиган да се загрее, добавете брашното, разбъркайте бързо, след това сипете доматения сок. Бъркайте много на тих огън, докато бучките се разтворят. Добавете пастата хариса и я оставете да се свари.

Белените домати се нарязват на ситно. Добавете ги към останалата част от соса и продължете да готвите. Подправете със сол и черен пипер.

Преди края на варенето отцедете парчетата риба тон и добавете към соса. Разбъркайте и свалете от котлона.

Сервирайте ориза в чиния и залейте с червения сос.

Кафявият ориз с риба тон в червен сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: