Соленки със сусам и кашкавал

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68476121616
29/09/2016
"Домашно приготвени соленки, подходящи за хрупане през целия ден "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 365
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесваме брашното, яйцата, разтопеното краве масло, настъргания кашкавал на ситно. Мажем ги с разбито яйце или с вода и солта. Замесваме средно меко тесто.

Поставяме топката тесто в купа, покриваме я с фолио и оставяме в хладилника за 20-30 минути. След това охладеното тесто разточваме върху набрашнена повърхност на кора.

Кората не трябва да е много тънка за да не станат соленките много твърди. Мажем ги с вода или прясно мляко. Целта е да залепне сусамът.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар